אילן שחם הוא אמן צילום המתמחה בטבע, נוף, אבסטרקט ואקסטרים, זוכה בתחרויות הצילום של נשיונל ג’יאוגרפיק טרוולר ו-NATURE’S BEST PHOTOGRAPHY. עבודותיו מוצגות במוזיאון סמיתסוניאן בוושינגטון ובתערוכות נוספות בישראל ובעולם. צילומיו הופיעו במאות מגזינים, ספרים, עיתונים ולוחות שנה, ושימשו לקמפיינים שיווקיים של חברות ענק ברחבי תבל.
אילן הוא מדריך צילום ותיק שהדריך עשרות רבות של סדנאות צילום בשטח, טיולי צילום בעולם, הדרכה אישית של תיירי צילום בארץ, הדרכה במועדוני צילום, ובקורסי צילום מתקדמים של בתי ספר לצילום בארץ.
בהרצאותיו הוא מסביר בצורה פשוטה, ברורה וסוחפת גם את הנושאים הכבדים ביותר, וסיפוריו מעוררים השראה ורצון עז לצאת לשטח ולצלם.
ניתן להזמין את ההרצאות באנגלית
להזמנת הרצאה צרו קשר – 054-9904426
צילום יצירתי מופשט
בהרצאה זו נלמד מחדש איך להתבונן בנושא צילום, איך לפרק אותו לגורמים, ולמקד את המצלמה שלנו בחלק מהשלם שיעביר מסר שונה לגמרי. נבין איך להשתמש באלמנטים הקיימים בעולם סביבנו כמכחול לציור על חיישן המצלמה שלנו.
נלמד לראות את המציאות כאוסף של צורות ומרקמים, את השוני האדיר המתקבל כתוצאה משינויים קלים בנקודת המבט והחשיבות של הדיוק המוחלט לקבלת התוצאה הנדרשת. נלמד כיצד להשתמש בחלל שלילי (Negative Space) ובמינימליזם כדי להראות פחות, אך לומר יותר.
מומלץ מאוד לשלב עם סדנת שטח לתרגול והפנמת הנושא.
מחזון לפריים מנצח – נושאים מתקדמים בקומפוזיציה בצילום נוף
קומפוזיציה היא הרבה מעבר לאוסף של כללים וטכניקות. קומפוזיציה מתחילה ברגש שמתעורר אצלנו כשאנו פוגשים את נושא הצילום, ממשיכה בצורת הראייה שלנו את הנושא וממשיכה אל תהליך ההמרה של החזון שלנו מן העולם התלת-ממדי והאינסופי אל אותה מסגרת דו ממדית מוגבלת.
בהרצאה נסקור את כללי האצבע הבסיסיים והמתקדמים ונבין איך להשתמש בתבונה בכלים אלו, כמו גם מתי להתעלם מהם, ליצירת התמונה החזקה ביותר שתמשוך את הצופה ותעביר אליו בצורה מושלמת את תחושתנו אל מול הנוף.
שימוש מושכל בפילטרים בצילום נוף
פילטרים משמשים את צלמי הנוף מימים ימימה, אך הם אינם מטה קסמים שעושה את התמונה שלנו לטובה יותר! לכל פילטר יתרונות וגם חסרונות אשר יכולים להשפיע מאוד על התמונה שלנו, לטובה ולרעה.
בהרצאה נבין את הרציונל שמאחורי השימוש בפילטרים השונים בצילום נוף, נדבר על הזמן הנכון, והלא נכון, להשתמש בכל פילטר, ונסקור את תהליכי העבודה עם הפילטרים בשטח על מנת להגיע לתוצאות המיטביות.
צילום נוף – הבסיס הטכני ונושאים מתקדמים
צילום נוף הוא תחום שהולך ומתפתח במהירות. מצד אחד הוא כולל לא מעט שיטות עבודה והבנה בסיסיים הנדרשים מן היוצא לצלם בשטח בכדי להוציא את המירב מן הסצנה ומן המצלמה, ומצד שני מתפתחות בו טכניקות מתקדמות שנועדו להתגבר על מגבלות המצלמה ולאפשר לנו הצלמים להפיק תמונות אשר מעבירות הרבה יותר טוב את האופן שבו אנו ראינו וחווינו את הנוף בשטח.
בהרצאה זו נסקור גם את הבסיס וגם את הטכניקות המתקדמות על מנת שנוכל לשדרג משמעותית את יכולתנו להפיק תמונות המעבירות בצורה הטובה ביותר את ה”וואו” שאנו חווינו בשעת הצילום.
על תערוכות, תחרויות ומה שביניהן
כצלמים אנחנו נתקלים לא פעם בשאלה “ומה את/ה עושה עם כל התמונות האלו אחר כך”, ובדרך כלל אנחנו מרכינים את הראש וממלמלים משהו על פייסבוק או אינסטגרם. בהרצאה זו אחלוק מנסיוני בתחומים של מכירת זכויות שימוש בתמונות לעיתונות/מגזינים/שימושים מסחריים, השתתפות בתחרויות צילום ברחבי העולם, מכירת תמונות מודפסות והשתתפות בתערוכות. כמובן שגם אתן מגוון טיפים מנסיוני על מנת לסייע למשתתפים בהרצאה לשתף את התמונות שלהם עם העולם.
לצלם במקום חדש – איך לחקור את הלוקיישן, לתכנן את היציאה, לצאת ולצלם
כצלמים אנחנו יוצאים פעמים רבות לצלם במקומות בהם עוד לא ביקרנו, ובכדי להוציא את המיטב מן היציאה הזו, הן מבחינת הצילום והן מבחינת ההנאה, מוטב להכין את עצמנו לפני, ולדעת מה לעשות כשאנו שם. בהרצאה זו נלמד איך לגלות את הלוקיישנים המעניינים ביותר באזור אליו אנו מגיעים, בארץ או בחו”ל, איך לחקור את כל המידע הנדרש על לוקיישן ספציפי, להיערך ליציאה לשטח ולקבוע את המועד המתאים, ולהתנהל בשטח בצורה החכמה ביותר על מנת לשוב הביתה עם התמונות המנצחות.
מחלומות לתמונות
אילן שחם, צלם טבע, נוף ואקסטרים, זוכה בתחרויות הצילום של נשיונל ג’יאוגרפיק טרוולר ו-
Nature’s Best Photography
, מציג פסיפס של תמונות נבחרות וחושף את הסיפורים שמאחורי התמונות. מקצת הסיפורים משעשעים, מקצתם מעוררים פקפוק במידת השכל הישר שלו, אך רובם ככולם מספקים הצצה מרתקת אל הנעשה בראשו של הצלם. דרך צילומיו המופלאים של אילן אנחנו למדים על המחשבה הקודמת ל”קליק” ועל הקשיים שבדרך להשגת התמונה המושלמת. “סיפורי תמונות” היא הרצאה על דבקות במטרה ומסירות, על מוטיבציה ומחשבה חיובית המאפשרות להתגבר על כל מכשול.
יפן – יופיו של הזֶן
יפן היא ארץ ייחודית. שילוב של מודרניזם על סטרואידים עם מקדשים עתיקי יומין, שילוב של תרבות אנימה (ANIME) צבעונית ורעשנית עם שמרנות וטקסיות שהשתמרה לאורך הדורות. העם היפני שהיה מבודד מהעולם לאורך מאות שנים ויצר קודי התנהגות כל כך שונים ממה שאנחנו מכירים, וכל זאת בארץ איים יפיפייה בעלת טבע פראי ומרתק שיופיו מוכפל עם צבעי השלכת העוטפים בחמימות את ההרים, האגמים והמקדשים.
ב “יפן – יופיו של הזֶן”, אילן מעביר לנו דרך סיפוריו המרתקים על מפגשיו עם האנשים והנופים, ותמונותיו המרהיבות, את החוויה המרתקת של צילום התרבות העתיקה, התרבות החדשה והניגודים ביניהם. צילום מקדשים עתיקים באווירת זן ומעטה עצים בשלכת אל מול מגדלים חדישים ומבריקים.
איסלנד – מסע אל לב האדמה
בספרו “מסע אל בטן האדמה” ז’ול וורן מוביל את גיבוריו אל לב כדור הארץ דרך הר הגעש סנייפלסיוקול באיסלנד, ולא בכדי. האדמה באיסלנד חיה, רוחשת וגועשת ונמצאת בשינוי מתמיד. הצטרפו למסע מרהיב ומרתק בין נופיה של איסלנד, המשובצים בסיפורים על הנעשה מאחורי הקלעים של כל צילום וצילום. “איסלנד – מסע אל לב האדמה” תישא אתכם ישירות אל לב השטח עם הצלם והתמודדויותיו עם הקשיים בדרך לתמונה המושלמת: אל איתני הטבע, אל נפש האדם ואל הנוף הבראשיתי המופלא.
אלסקה – התמונה הגדולה
באלסקה הכול בגדול – מרחבים עצומים, הרים אדירים ובעלי חיים גדולים מהחיים. הצטרפו למסע מרהיב ביופיו בין לווייתנים, דובי גריזלי, קרחונים, שמש חצות, אגמים והרי געש, המהווים רקע לסיפורים המרתקים מאחורי הקלעים של צילום טבע ונוף. ב”אלסקה – התמונה הגדולה” תלמדו איך ניתן לשמור על היצירתיות גם ברגעים הקשים, תוך כדי חתירה למטרה והתגברות על המכשולים בדרך לתמונה המושלמת.
מסביב לעולם ב-80 תמונות
צלמים נמצאים במרדף מתמיד אחרי האור. אור טוב יעשה את התמונה למושלמת, אור “רע” ואפשר לזרוק את התמונה לפח.
הצטרפו אלי למסע מטורף ומרהיב יופי אחר האור ברחבי העולם, מפסגות ההרים ועד לתחתיות הקניונים, מן המדבר לנהרות ולאגמים, מראשי המגדלים בערים הגדולות ועד לסמטאות הכפרים הציוריים, מעלות השחר ועד השעות הקטנות של הלילה.
האור לא מחכה לאף אחד, ולכידתו דורשת התמדה, יצירתיות, דבקות במטרה ומסירות. הסיפורים שמאחורי התמונות מעבירים היטב את התחושות הללו ונוטעים בצופים את ההבנה של מה נדרש בכדי להצליח, ואת המוטיבציה לצאת לעולם ולעשות.